ପରିଚୟ:
ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ଏକ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ ଏବଂ ଆରାମଦାୟକ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ବିଶ୍ world ର ଅନେକେ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି | ଏହାକୁ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଦ୍ୱାରା ତୁମର ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକୁ କଷ୍ଟମାଇଜ୍ କରିବାକୁ ଏବଂ ଏକ ପାତ୍ର ତିଆରି କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଏ ଯାହା ପ୍ରକୃତରେ ସନ୍ତୋଷଜନକ ଅଟେ | ଏହି ଆର୍ଟିକିଲରେ, ଏକ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଘରେ ତିଆରି ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମାଧ୍ୟମରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବୁ |
ଉପାଦାନଗୁଡିକ:
- 1 କିଲୋଗ୍ରାମ ହାଡ-ଇନ୍, ଚର୍ମବିହୀନ ଚିକେନ୍ ଖଣ୍ଡ |
- ୨ଟି ବଡ଼ ପିଆଜ, ଭଲଭାବେ କଟା |
- 3 ଟମାଟୋ, ଶୁଦ୍ଧ |
- ରସୁଣର 4 ଟି ଲବଙ୍ଗ, କଟା |
- 1 ଇଞ୍ଚର ଅଦା ଖଣ୍ଡ, ଗ୍ରେଟେଡ୍ |
- green ଟି ସବୁଜ ଚିଲି, ସୂକ୍ଷ୍ମ କଟା (ମସଲା ପସନ୍ଦ ଅନୁଯାୟୀ ସଜାଡନ୍ତୁ) |
- ୨ / cup କପ୍ ସାଧା ଦହି |
- ୨ ଟେବୁଲ ଚାମଚ ରନ୍ଧନ ତେଲ |
- 1 ଚାମଚ ଜିରା ମଞ୍ଜି |
- 1 ଚାମଚ ଧନିଆ ପାଉଡର |
- 1 ଚାମଚ କଦଳୀ ପାଉଡର |
- 1 ଚାମଚ ଲାଲ୍ ଚିଲି ପାଉଡର (ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ)
- 1 ଚାମଚ ଗରାମ ମସାଲା |
- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ |
- ଗାର୍ନିସ୍ ପାଇଁ ସତେଜ ସିଲାନ୍ଟ୍ରୋ |
ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ:
1. ** ଚିକେନକୁ ମାରିନେଟ୍ କରନ୍ତୁ: **
- ଏକ ବଡ଼ ପାତ୍ରରେ ଚିକେନ୍ ଖଣ୍ଡକୁ ଦହି, ଅଧା କଟା ରସୁଣ, ଅଧା ଅଦା ଅଦା, କଦଳୀ ପାଉଡର, ନାଲି ଚିଲି ପାଉଡର ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ |
- ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ, ଚିକେନ୍ ମରିନାଡ ସହିତ ସମାନ ଭାବରେ ଆବୃତ ହୋଇଛି |
- ସ୍ୱାଦକୁ ଶୋଷିବା ପାଇଁ କୁକୁଡ଼ାକୁ ଅତି କମରେ 30 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ମାରିନେଟ୍ କରିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ |
2. ** ଆଧାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ: **
- ମଧ୍ୟମ ତାପରେ ଏକ ବଡ଼, ଭାରୀ ତଳ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ |
- ଜିରା ମଞ୍ଜି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଛିଞ୍ଚିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ |
- ସୁନାର କଟା ପିଆଜ ଏବଂ ସୁନେଲି ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ |
3. ** ଆରୋମାଟିକ୍ସ ଯୋଡନ୍ତୁ: **
- ଅବଶିଷ୍ଟ କଟା ରସୁଣ, ଗ୍ରେଡ୍ ଅଦା, ଏବଂ ସବୁଜ ଚିଲି ପକାନ୍ତୁ | କଞ୍ଚା ସୁଗନ୍ଧ ନହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦୁଇ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ସାଉଟ୍ କରନ୍ତୁ |
4. ** ଏହାକୁ ମସଲା କରନ୍ତୁ: **
- ଧନିଆ ପାଉଡର ମିଶାଇ ସ୍ୱାଦ ବ enhance ାଇବା ପାଇଁ ଆଉ ଏକ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ |
- ବର୍ତ୍ତମାନ, ଶୁଦ୍ଧ ଟମାଟୋ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ତେଲ ମସାଲା ଠାରୁ ଅଲଗା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ |
5. ** ଚିକେନ୍ ରାନ୍ଧ: **
- ପ୍ୟାନରେ ମାରିନେଟ୍ ଚିକେନ୍ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ 10-15 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ, ଚିକେନ୍ ବ୍ରାଉନ୍ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବେଳେବେଳେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ |
6. ** ପରଫେକ୍ଟକୁ ସିମ୍ କରନ୍ତୁ: **
- ଗରମକୁ କମ୍ କରନ୍ତୁ, ପ୍ୟାନକୁ ଘୋଡାନ୍ତୁ, ଏବଂ ଚିକେନ୍କୁ ଏହାର ରସରେ ପ୍ରାୟ 20-25 ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସି mer ିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ | ଏହା କୁକୁଡ଼ାକୁ ସମସ୍ତ ସ୍ୱାଦକୁ ରାନ୍ଧିବା ଏବଂ ଶୋଷିବା ପାଇଁ ଅନୁମତି ଦିଏ |
7. ** ଅନ୍ତିମ ସ୍ପର୍ଶ: **
- ଚିକେନ୍ ସି ed ିଗଲା ପରେ ଗରମ ମସାଲା ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ ଏବଂ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ |
- ତୁମର ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଏବଂ ମସଲା ସ୍ତର ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ |
8. ** ସଜାନ୍ତୁ ଏବଂ ସେବା କରନ୍ତୁ: **
- ସତେଜ ସିଲାନ୍ରୋ ସହିତ ସଜାନ୍ତୁ ଏବଂ ବାଷ୍ପ ଚାଉଳ, ନାନ, କିମ୍ବା ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରିୟ ରୁଟି ସହିତ ଚିକେନ୍ ତରକାରୀକୁ ଗରମ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ |
ଉପସଂହାର:
ଘରେ ତିଆରି ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ଏକ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଟେବୁଲକୁ ଉଷ୍ମତା ଏବଂ ସ୍ବାଦ ଆଣିଥାଏ | ଏହି ସରଳ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକ ଅନୁସରଣ କରି, ଆପଣ ଏକ ପାଟିରେ ପାଣି ଦେଉଥିବା ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ସୃଷ୍ଟି କରିପାରିବେ ଯାହା ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଏକ ପରିବାରର ପ୍ରିୟ ହେବ | ମସଲା ସହିତ ପରୀକ୍ଷଣ କରିବାକୁ ଏବଂ ତୁମର ସ୍ୱାଦ ପସନ୍ଦ ଅନୁଯାୟୀ ସେଗୁଡିକୁ ସଜାଡିବାକୁ ମୁକ୍ତ ମନେ କର | ତୁମର ସୁସ୍ୱାଦୁ ଘରେ ତିଆରି ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ!