ପରିଚୟ:
ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ଏକ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧିତ ଏକ-ପାତ୍ର ଥାଳି ଯାହା ସୁଗନ୍ଧିତ ଚିକେନ୍, ସୁଗନ୍ଧିତ ବାସମାଟି ଚାଉଳ ଏବଂ ମସଲାର ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକତ୍ର କରିଥାଏ | ଏହି ଡିସ୍ ଉଭୟ କାଜୁଆଲ୍ ପାରିବାରିକ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ଏବଂ ବିଶେଷ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ, କାରଣ ଏହା କେବଳ ସହଜ ନୁହେଁ ବରଂ ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ | ଏହି ଆର୍ଟିକିଲରେ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସେ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଏକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମାଧ୍ୟମରେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବୁ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଦର ଆନନ୍ଦରେ ନାଚିବ |
ଉପାଦାନଗୁଡିକ:
- ୨ କପ୍ ବାସ୍ମାତି ଚାଉଳ |
- large ଟି ବଡ଼ ପିଆଜ, ପତଳା କଟା |
- ୨ ଟମାଟୋ, କଟା |
- ୨ / cup କପ୍ ଦହି |
- ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ |
- 4 / cup କପ୍ ରନ୍ଧନ ତେଲ କିମ୍ବା ଘି |
- 1 ଚାମଚ ଜିରା ମଞ୍ଜି |
- 4-5 ସବୁଜ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ |
- 4-5 ଲବଙ୍ଗ |
- 2-ଇଞ୍ଚ ଚିନାବାଦାମ ବାଡି |
- 1 ବାଇ ପତ୍ର |
- 1 ଚାମଚ କଦଳୀ ପାଉଡର |
- 1 ଚାମଚ ଲାଲ୍ ଚିଲି ପାଉଡର (ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ)
- 1 ଚାମଚ ଗରାମ ମସାଲା |
- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ |
- ସଜାଇବା ପାଇଁ ସତେଜ ଧନିଆ ପତ୍ର |
ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ:
1. ** ଚିକେନକୁ ମାରିନେଟ୍ କରନ୍ତୁ: **
- ଏକ ପାତ୍ରରେ ଚିକେନ୍ ଖଣ୍ଡକୁ ଦହି, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, କଦଳୀ ପାଉଡର, ନାଲି ଚିଲି ପାଉଡର, ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ | ଅତିକମରେ 30 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ମାରିନେଟ୍ କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଅନ୍ତୁ | ମାରିନେସନ୍ ଚିକେନ୍ ପାଇଁ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ କୋମଳତା ପ୍ରଦାନ କରେ |
2. ** ଚାଉଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ: **
- ପାଣି ସଫା ନହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବାସମତି ଚାଉଳକୁ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ | ଚାଉଳକୁ ପ୍ରାୟ 30 ମିନିଟ୍ ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ। ଏହା ଚାଉଳକୁ ସମାନ ଭାବରେ ରାନ୍ଧିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ |
3. ** ଆରୋମାଟିକ୍ସକୁ ସାଉଟ୍ କରନ୍ତୁ: **
- ଏକ ବଡ଼ ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ କିମ୍ବା ଘିକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ | ଜିରା ମଞ୍ଜି, ଏରସ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ, ଚିନାବାଦାମ ବାଡି ଏବଂ ବାଇଗଣ ପତ୍ର ମିଶାନ୍ତୁ | ମସଲା ସେମାନଙ୍କ ସୁଗନ୍ଧ ଛାଡିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଫେଇ କରନ୍ତୁ |
4. ** ପିଆଜ ମିଶାନ୍ତୁ: **
- କଟା ପିଆଜକୁ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ରୋଷେଇ କରିବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ବେଳେବେଳେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ |
5. ** ଚିକେନ୍ ରାନ୍ଧ: **
- ହାଣ୍ଡିରେ ମାରିନେଟ୍ ଚିକେନ୍ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହା ସବୁ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ବ୍ରାଉନ୍ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ଏହି ପଦକ୍ଷେପଟି ଥାଳିର ସ୍ୱାଦକୁ ବ ances ାଇଥାଏ |
6. ** ଟମାଟୋ ମିଶାନ୍ତୁ: **
- କଟା ଟମାଟୋକୁ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ନରମ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ଏବଂ ତେଲ ଅଲଗା ହେବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ |
7. ** ଚାଉଳକୁ ସ୍ତର କରନ୍ତୁ: **
- ଭିଜାଇଥିବା ଚାଉଳକୁ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ହାଣ୍ଡିରେ ମିଶାନ୍ତୁ | ଏହାକୁ ଚିକେନ୍ ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ଧୀରେ ଧୀରେ ମିଶାନ୍ତୁ |
8. ** ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ: **
- ଚାଉଳକୁ ଘୋଡାଇବା ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପାଣିରେ .ାଳନ୍ତୁ | ଚାଉଳର ଜଳ ସହିତ ଅନୁପାତ ସାଧାରଣତ 1 1: 2 | ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ |
9. ** ସିମ୍: **
- ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ଫୁଟିକୁ ଆଣନ୍ତୁ, ତାପରେ ଉତ୍ତାପକୁ କମ୍ କରନ୍ତୁ | ହାଣ୍ଡିକୁ ଏକ କଠିନ ଫିଟ୍ lid ାଙ୍କୁଣୀରେ ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଚାଉଳ ରାନ୍ଧିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏବଂ ଚିକେନ୍ କୋମଳ ନହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହାକୁ ସି mer ିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ | ଏହା ସାଧାରଣତ about ପ୍ରାୟ 15-20 ମିନିଟ୍ ନେଇଥାଏ |
10. ** ସଜାନ୍ତୁ ଏବଂ ସେବା କରନ୍ତୁ: **
- ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ, ଉପରେ ଗରମ ମସାଲା ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ ଏବଂ ତାଜା ଧନିଆ ପତ୍ର ସହିତ ସଜାନ୍ତୁ | ସ୍ୱାଦକୁ ମିଶ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଚାଉଳକୁ ଏକ କଣ୍ଟା ସହିତ ଫ୍ଲଫ୍ କରନ୍ତୁ |
11. ** ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ: **
- ତୁମର ସୁଗନ୍ଧିତ ଏବଂ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ବର୍ତ୍ତମାନ ପରିବେଷଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ | ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ସନ୍ତୋଷଜନକ ଭୋଜନ ପାଇଁ ଏହାକୁ ରାଇଟା (ଦହି ସସ୍) କିମ୍ବା ସାଇଡ୍ ସାଲାଡ୍ ସହିତ ଯୋଡି ଦିଅନ୍ତୁ |
ଉପସଂହାର: