Delicious and Easy Chicken Pulao Recipe, ସୁସ୍ବାଦୁ ଏବଂ ସହଜ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ରସିପି


Delicious and Easy Chicken Pulao Recipe, ସୁସ୍ବାଦୁ ଏବଂ ସହଜ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ରସିପି



ପରିଚୟ:


ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ଏକ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧିତ ଏକ-ପାତ୍ର ଥାଳି ଯାହା ସୁଗନ୍ଧିତ ଚିକେନ୍, ସୁଗନ୍ଧିତ ବାସମାଟି ଚାଉଳ ଏବଂ ମସଲାର ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକତ୍ର କରିଥାଏ | ଏହି ଡିସ୍ ଉଭୟ କାଜୁଆଲ୍ ପାରିବାରିକ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ଏବଂ ବିଶେଷ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ, କାରଣ ଏହା କେବଳ ସହଜ ନୁହେଁ ବରଂ ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ | ଏହି ଆର୍ଟିକିଲରେ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏକ ସୁସ୍ୱାଦୁ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ ସେ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ଏକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପ୍ରକ୍ରିୟା ମାଧ୍ୟମରେ ଆପଣଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବୁ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଦର ଆନନ୍ଦରେ ନାଚିବ |


ଉପାଦାନଗୁଡିକ:


- ୨ କପ୍ ବାସ୍ମାତି ଚାଉଳ |

- 500g ଚିକେନ୍, ଖଣ୍ଡରେ କାଟି |

- large ଟି ବଡ଼ ପିଆଜ, ପତଳା କଟା |

- ୨ ଟମାଟୋ, କଟା |

- ୨ / cup କପ୍ ଦହି |

- ୨ ଟେବୁଲ୍ ଚାମଚ ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ |

- 4 / cup କପ୍ ରନ୍ଧନ ତେଲ କିମ୍ବା ଘି |

- 1 ଚାମଚ ଜିରା ମଞ୍ଜି |

- 4-5 ସବୁଜ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ |

- 4-5 ଲବଙ୍ଗ |

- 2-ଇଞ୍ଚ ଚିନାବାଦାମ ବାଡି |

- 1 ବାଇ ପତ୍ର |

- 1 ଚାମଚ କଦଳୀ ପାଉଡର |

- 1 ଚାମଚ ଲାଲ୍ ଚିଲି ପାଉଡର (ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଆଡଜଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ)

- 1 ଚାମଚ ଗରାମ ମସାଲା |

- ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ |

- ସଜାଇବା ପାଇଁ ସତେଜ ଧନିଆ ପତ୍ର |


ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ:


1. ** ଚିକେନକୁ ମାରିନେଟ୍ କରନ୍ତୁ: **

- ଏକ ପାତ୍ରରେ ଚିକେନ୍ ଖଣ୍ଡକୁ ଦହି, ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, କଦଳୀ ପାଉଡର, ନାଲି ଚିଲି ପାଉଡର, ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ | ଅତିକମରେ 30 ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ମାରିନେଟ୍ କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଅନ୍ତୁ | ମାରିନେସନ୍ ଚିକେନ୍ ପାଇଁ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ କୋମଳତା ପ୍ରଦାନ କରେ |


2. ** ଚାଉଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ: **

- ପାଣି ସଫା ନହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବାସମତି ଚାଉଳକୁ ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ | ଚାଉଳକୁ ପ୍ରାୟ 30 ମିନିଟ୍ ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ। ଏହା ଚାଉଳକୁ ସମାନ ଭାବରେ ରାନ୍ଧିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ |


3. ** ଆରୋମାଟିକ୍ସକୁ ସାଉଟ୍ କରନ୍ତୁ: **

- ଏକ ବଡ଼ ହାଣ୍ଡିରେ ତେଲ କିମ୍ବା ଘିକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ | ଜିରା ମଞ୍ଜି, ଏରସ ଗୁଣ୍ଡ, ଲବଙ୍ଗ, ଚିନାବାଦାମ ବାଡି ଏବଂ ବାଇଗଣ ପତ୍ର ମିଶାନ୍ତୁ | ମସଲା ସେମାନଙ୍କ ସୁଗନ୍ଧ ଛାଡିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଫେଇ କରନ୍ତୁ |


4. ** ପିଆଜ ମିଶାନ୍ତୁ: **

- କଟା ପିଆଜକୁ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ରୋଷେଇ କରିବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ବେଳେବେଳେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ |


5. ** ଚିକେନ୍ ରାନ୍ଧ: **

- ହାଣ୍ଡିରେ ମାରିନେଟ୍ ଚିକେନ୍ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହା ସବୁ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ବ୍ରାଉନ୍ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ଏହି ପଦକ୍ଷେପଟି ଥାଳିର ସ୍ୱାଦକୁ ବ ances ାଇଥାଏ |


6. ** ଟମାଟୋ ମିଶାନ୍ତୁ: **

- କଟା ଟମାଟୋକୁ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ନରମ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ଏବଂ ତେଲ ଅଲଗା ହେବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ |


7. ** ଚାଉଳକୁ ସ୍ତର କରନ୍ତୁ: **

- ଭିଜାଇଥିବା ଚାଉଳକୁ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ହାଣ୍ଡିରେ ମିଶାନ୍ତୁ | ଏହାକୁ ଚିକେନ୍ ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ଧୀରେ ଧୀରେ ମିଶାନ୍ତୁ |


8. ** ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ: **

- ଚାଉଳକୁ ଘୋଡାଇବା ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପାଣିରେ .ାଳନ୍ତୁ | ଚାଉଳର ଜଳ ସହିତ ଅନୁପାତ ସାଧାରଣତ 1 1: 2 | ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ |


9. ** ସିମ୍: **

- ମିଶ୍ରଣକୁ ଏକ ଫୁଟିକୁ ଆଣନ୍ତୁ, ତାପରେ ଉତ୍ତାପକୁ କମ୍ କରନ୍ତୁ | ହାଣ୍ଡିକୁ ଏକ କଠିନ ଫିଟ୍ lid ାଙ୍କୁଣୀରେ ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଚାଉଳ ରାନ୍ଧିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏବଂ ଚିକେନ୍ କୋମଳ ନହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହାକୁ ସି mer ିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ | ଏହା ସାଧାରଣତ about ପ୍ରାୟ 15-20 ମିନିଟ୍ ନେଇଥାଏ |


10. ** ସଜାନ୍ତୁ ଏବଂ ସେବା କରନ୍ତୁ: **

- ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ, ଉପରେ ଗରମ ମସାଲା ଛିଞ୍ଚନ୍ତୁ ଏବଂ ତାଜା ଧନିଆ ପତ୍ର ସହିତ ସଜାନ୍ତୁ | ସ୍ୱାଦକୁ ମିଶ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଚାଉଳକୁ ଏକ କଣ୍ଟା ସହିତ ଫ୍ଲଫ୍ କରନ୍ତୁ |


11. ** ଉପଭୋଗ କରନ୍ତୁ: **

- ତୁମର ସୁଗନ୍ଧିତ ଏବଂ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ବର୍ତ୍ତମାନ ପରିବେଷଣ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ | ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ସନ୍ତୋଷଜନକ ଭୋଜନ ପାଇଁ ଏହାକୁ ରାଇଟା (ଦହି ସସ୍) କିମ୍ବା ସାଇଡ୍ ସାଲାଡ୍ ସହିତ ଯୋଡି ଦିଅନ୍ତୁ |

Delicious and Easy Chicken Pulao Recipe, ସୁସ୍ବାଦୁ ଏବଂ ସହଜ ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ରସିପି

ଉପସଂହାର:

ଚିକେନ୍ ପୁଲାଓ ତିଆରି କରିବା ଏକ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ରନ୍ଧନ ଅଭିଜ୍ଞତା ଯାହା ଉନ୍ନତ ରନ୍ଧନ କ skills ଶଳ ଆବଶ୍ୟକ କରେ ନାହିଁ | ମସଲା, କୋମଳ ଚିକେନ୍, ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧିତ ବାସମତି ଚାଉଳର ଏକ ସୁସଙ୍ଗତ ମିଶ୍ରଣ ସହିତ, ଏହି ଏକ ହାଣ୍ଡି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ଘରେ ଏକ ପ୍ରିୟ ହେବା ନିଶ୍ଚିତ | ତେଣୁ, ତୁମର ଉପାଦାନ ସଂଗ୍ରହ କର, ଏହି ସରଳ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ଅନୁସରଣ କର, ଏବଂ ନିଜକୁ ଏବଂ ତୁମର ପ୍ରିୟ ଲୋକଙ୍କୁ ଏକ ପାଟିରେ ପାଣି ଦେଉଥିବା ଖାଦ୍ୟରେ ବ୍ୟବହାର କର ଯାହା ଉଭୟ ସହଜ ଏବଂ ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ଭାବରେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ |
Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.